Skön stämning?

Många människor har blivit upprörda över att jag sagt att det var ”skön stämning” under nyårsfirandet på Möllevången. Tittar man bara på min virala 3-minutersfilm förstår jag att det kanske inte går ihop med verkligheten och jag har inte heller haft chansen att utveckla mitt uttalande speciellt mycket. Hursomhelst vill jag att ni lägger märke till hur folk beter sig mellan explosionerna. De jublar, ler, skrattar och framför allt står de kvar. Det var skön stämning på plats men inte nödvändigtvis för alla som blev beskjutna.

Folk gick dit för att fira nyår och umgås med sina vänner och familj, precis som högtiden i vanliga fall går till. Det var således fin och vänlig stämning mellan de flesta besökarna. En liten klick människor betedde sig däremot som galningar och sköt mot människor, ett beteende som är anledningen till att de flesta barnfamiljerna i Malmö väljer att gå någon annanstans.

Anledningen till att jag gjorde en kort och actionladdad film är av rent underhållningsvärde. Jag ville dokumentera det välkända kaoset på Möllevången och det var det jag gjorde. Statistik visar för övrigt på att folk i regel inte vill ha videos som är längre än 2-3 minuter. Är klippen längre blir deras ADHD-hjärnor lätt uttråkade och understimulerade varefter de klickar sig därefter vidare till nästa idiotiska video. Alltså blir genomslagskraften lägre.

Kom ihåg att videoklipp, rubriker och texter mer eller mindre alltid är vinklade, vare sig de kommer från public service-media eller alternativmedia. De väletablerade medierna befinner sig i något utav en kris och de gör allt för att få läsare och musklick samtidigt som man sparar in på personalkostnader. De alternativa medierna får massor av nya läsare då de rapporterar om sådant som stormedia undanhåller av exempelvis pressetiska och ideologiska skäl. Jag kommer skriva om detta mer i min blogg inom kort, kom gärna förbi och berika diskussionen med en kommentar!

Vad försöker jag säga då? Jo, tänk noggrant efter innan du kommer fram till en slutsats. Oavsett vart nyheten kommer ifrån. Oavsett om du är höger eller vänster. Oavsett vad du tycker om araber eller sverigedemokrater. Det spelar ingen roll. Tänk dig för!

– Jash Doweyko-Jurkowski