Gott nytt år!

Youtube, glutenfri vegansk fryspizza, Lambrusco och tortillachips med hemmagjord dippa. Så kan mitt ”nyårsfirande” beskrivas. Dessutom pallrade jag mig ut innan tolvslaget och dokumenterade de ökända festligheterna på Möllevången, där jag även bor. Se själva!

Hoppas ni alla får ett förträffligt 2017! (Hoppas kan man ju i och för sig göra i kyrkan så jag rekommenderar att vi alla istället tar ansvar för våra handlingar och sätter igång med självförbättrandet.)

Uppdatering: Nyheter Idag har publicerat min video med tillhörande artikel både på sin hemsida och via Facebook där den får stor spridning. Dessutom har Ruptly och Russia Today lagt upp den, dock utan cred till filmskaparen som vanligt. Det är kul att se att min video uppskattas men det är trist att folk är så generaliserande i kommentarsfälten.

Uppdatering 2: Nu har min video också blivit viral i Sverige och trendar på Youtube, vad roligt! Min egna uppladdning som Sydsvenskan länkade till är i skrivande stund också uppe i 16.000 visningar.

Uppdatering 3: Det blev ett jäkla ståhej. Sydsvenskan, Aftonbladet, SVT, Expressen och TV4 gjorde artiklar om händelsen. Aftonbladet intervjuade mig med min sletna cigarettröst och TV4 lät mig vara med på deras nyhetsprogram där det diskuterades om fyrverkerier ska göras olagliga eller inte.

Uppdatering 4: Nu har även Infowars av alla ställen publicerat min film vilket lett till den kanske mest invandringskritiska artikeln hittills. Jag är något chockad över vad min simpla dokumentation blivit för diverse politiska krafter i deras propaganda och kommer med anledning av medias bristfälliga rapportering kring mina intentioner skriva en artikel om detta så snart som möjligt. Videon är förresten i skrivande stund etta på svenska Youtubes trendlista med över tvåhundratusen visningar.

Uppdatering 5: Jag har nu gjort några intervjuer till och Sveriges Radio blev en av dem. The Local har också gjort en intervju, den finska tidningen Iltalehti och den danska Berlingske likaså. Malmö24 har också gjort hela tre artiklar i samband med händelsen. En sedvanlig med videon i fokus, en med antirasistisk klang där de fokuserat på min oro över de hatfulla kommentarerna samt en hel krönika som även den fokuserar på antirasism. Slutligen har även Dagens Nyheter också intervjuat mig och publicerat min film.

Uppdatering 6: Detta blir sista uppdateringen då visningarna närmar sig en halv miljon där jag tror det kommer stanna. Klippet har nu också sänts på SVT vilket innebär att mer eller mindre alla större kanaler i Sverige nu visat mina bilder. Jag får med andra ord gratulera mig själv för ett lyckat resultat! 🙂 För att svara på all uppståndelse och fördomar både mot mig och de involverade i klippet har jag även knåpat ihop en text, läs gärna den för att förstå mer vem jag är och vad jag vill.

Uppdatering 7: OK, jag kör väl en till. Nu har det visat sig att Polisen använder sig av min film för att identifiera och förhöra människor som begått brott under nyårsnatten. Det kunde jag aldrig tro!